Begrepene hypnoseterapi og hypnoterapi brukes om hverandre for samme sak,
personlig møte med terapeut i en sesjon som består av samtale og veiledning før du hjelpes inn i hypnose for terapi.

Under hypnosen vil terapeuten hjelpe deg å fokusere på målrettede positive endringer i vaner og tankemønster.

Behandlingen

En normal sesjon varer inntil 90 minutter og begynner med en samtale der du får tid til å presentere problemstillingen din og hva du ønsker å oppnå med behandlingen. Terapeuten vil besvare spørsmål, føre notater og prøve noen enkle tester på deg for å sjekke hvor lett du har for å respondere og komme i hypnose.

Hypnose er en fokusert sinnstilstand dominert av det underbevisste sinnet som du faktisk opplever flere ganger hver dag. En tilstand der den kritiske delen av sinnet avledes eller reduseres midlertidig en periode slik at underbevisstheten blir mer mottagelig og åpen for positive ideer, påbud og forslag som kan resultere i et nytt positivt adferdsmønster. Alle mennesker klarer å komme i hypnose, men det er viktig å følge terapeutens instrukser for å kunne oppnå målene som settes. Hypnoseterapi kan derfor være vanskelig å gjennomføre med svakhørte uten høreapparat, og personer med begrenset ordforråd eller kognitive evner.

Behandlingen foregår i en behagelig stol der du guides inn i en hypnotisk tilstand hvis du velger å gjøre det terapeuten foreslår. Du vil ha full kontroll til enhver tid og oppfatte det som skjer rundt deg. Selv om ordet hypnose er gresk og betyr søvn, vil du ikke sove, være bevisstløs eller omtåket på noen måte. Du vil huske sesjonen etterpå, og hypnose har ingen bivirkninger eller effekter som f.eks. påvirker evnen din til å kjøre bil i ettertid. Selv om det kan se ut for andre som at du sover i en komfortabel stol med lukkede øyne, er hypnose faktisk en tilstand der hjernen får være ekstra fokusert på en ting av gangen og ikke avledes av syns- og andre sanseinntrykk. I stedet brukes fantasien for å binde positive følelser til bilder som lagres i hukommelsen. Med det kritiske filteret nede, vil opplevelsene i fantasien lagres som ektefølte opplevelser og hjelpe deg til å endre vaner, redusere fobi og dempe/komme seg videre fra vonde minner og tankemønstre.

Sjekk priser og betingelser her

Forberedelser

Det er viktig at du kommer av egen fri vilje og med konkrete mål for hva du vil oppnå.

Det oppnås lite effekt om man føler seg overtalt eller tvunget av f.eks. samboer, lege, psykolog, familie eller venner. Om du ikke har ønske om forandring, vil behandlingen være bortkastet tid for både klient og terapeut som heller kunne benyttet tiden for noen som faktisk ønsker hjelp.

Tenk derfor igjennom situasjonen din og eventuelle spørsmål du måtte ha før du kommer. Dersom du stiller forberedt og snakker ærlig om både problem og mål, kan terapeutene hjelpe deg videre med motivasjon, endring av uvaner, fjerning av frykt, demping av vonde minner og mentale blokkeringer.

En sesjon varer inntil 90 minutter, så sørg for å gjøre unna måltid, toalettbesøk og andre viktige ærend i forkant. Skru av mobiltelefon og eventuelt andre forstyrrende elementer som kan hindre deg i å få fullt utbytte.

Loven om alternativ behandling gir utøvere av alternativ behandling taushetsplikt.

Alternative behandlere har like strenge krav for å behandle alle opplysninger på lik linje som helsepersonell. Seriøse terapeuter behandler alle forhold konfidensielle mellom klient og terapeut, og har ingen plikt til å sende journal til det offentlige. Sørg for å velge registrerte terapeuter og medlemmer i Norsk Forbund for Klinisk Hypnose som er den eneste organisasjonen som er godkjent av Helsedirektoratet.

Sjekk priser og betingelser her

Røykeslutt med hypnose

Forskningen viser tydelig at hjelp med hypnose er den mest effektive måten å kutte tobakken.

Slutt med sigaretter eller snus uten bivirkninger fra medisinering eller erstatningsprodukter med varierende virkning.

Les mer

Fjern frykt og fobi

Hypnose er den aller beste tilstanden for å kunne endre ting som ligger lagret dypt inni deg slik som adferd, tro og følelser. Under hypnose brukes kraftfull NLP og utprøvde terapiteknikker for å endre rammene du har plassert frykten i, og få deg til å tenke helt nytt, helt fritt for frykten.

Les mer

Spisevaner, søtsug og vektkontroll

Den aller beste måten å gjenoppta kontroll over egen helse, er å avlære uvanene i den underbevisste delen av sinnet. Hypnoseterapi er en velbrukt teknikk for å få til endring av uvanene du underbevisst har opparbeidet deg ved å spise forlokkende matvarer, godteri og fast food.

Les mer